Linda Magazine een weekje later op de mat

Linda Magazine weekje later

Linda Magazine een weekje later op de mat 

Het is al jaren gaande. Het aantal hard-copies, printed magazines, neemt af. De losse verkoop van tijdschriften in Nederland is in 2018 dan ook met 6% aan omzet gedaald. Afgezet tegen de verkoopcijfers van 2017 is dat een omzetdaling van meer dan 12 miljoen euro. Dat is niet niks.

De digitale wereld heeft een enorme impact gehad op bladenmakers en dus ook drukkerijen. Medio september 2019 kwam dan ook het nieuws dat Linda Magazine een weekje later op de mat zal vallen, want drukkerij Corelio Printing is failliet.

Met dit - eind augustus - aangekondigde faillissement moet niet alleen Linda op zoek naar een nieuwe partij, maar ook de magazines Elle, Marie-Claire, de Story en Autoweek.

En toch verschijnt er zomaar wéér een nieuw magazine op de markt

Ondanks deze negatieve berichten wordt er nog steeds veel geld verdiend in de tijdschriftenhandel. Elk piekmoment – vaderdag, valentijnsdag, vakantieperiodes en rond kerst - wordt benut. Er verschijnt zomaar wéér een nieuw magazine op de markt om een bepaalde lifestyle in beeld te brengen. Ook hier speelt Linda weer een hoofdrol. Linda introduceert het magazine Linda.Loves. Het mooi vormgegevens magazine komt twee keer per jaar uit. Wel worden daarvoor twee andere edities geschrapt, Linda.Mode en Linda.Wonen.
In 2018 verdienden Nederlandse uitgevers bijna 200 miljoen euro aan de losse verkoop van glossy magazines. Mensen blijven het een prettig cadeautje vinden om te geven en te krijgen.

In de voetsporen van Linda Magazine

Zou jij nou ook wel eens zo’n lifestyle magazine willen maken. Zo één boordevol hot news en laatste trends? Vertel je manager, directeur en collega’s dat dit dé manier is om samen - als team - te werken aan iets blijvends. Het team gaat bestaan uit journalisten, illustrators, redacteuren en jawel… de drukkerij. De teamspirit viert hoogtij dagen als de unieke glossy dan voor jullie ligt. Een blijvende herinnering aan het leukste teamuitje ooit!

Wil je een onvergetelijk teamuitje organiseren?

Wij helpen je graag om met jouw team een printed magazine te maken.

Neem contact op