Maak een film als bedrijfsuitje

Maak film bedrijfsuitje

Maak een film als bedrijfsuitje

Als je een film gaat maken als bedrijfsuitje leer je dat je creatiever bent dan je denkt. De pay-off van dagjemaken.nl is niet voor niks: “Omdat je creatiever bent dan je denkt”.

Maar wat is creativiteit eigenlijk? 

De Dikke van Dalen geeft de volgende  omschrijving:

Ieder mens is creatief!

Even voor je geruststelling; ieder mens is creatief! Wij van dagjemaken.nl vertellen graag over creativiteit. Als we aan een groep mensen die een film gaan maken vragen:  “Wie vindt zichzelf creatief?”, dan gaan er maar weinig handen de lucht in. Veel mensen vinden zichzelf niet creatief. Ze koppelen creativiteit vaak aan kunst. Maar dat is maar één manier om creatief te zijn. Iedereen is creatief, echt!

Deze beroemde scene van Monty Python’s Life of Brian gaat hier in wezen over:

Leer dat je creatiever bent dan je denkt

Van nature is iedereen creatief, maar door opvoeding en onderwijs neemt dit vermogen vaak snel af. Op school is ons geleerd om vooral kennis  te stampen en regels te volgen. Dit zet vooral onze linkerhersenhelft aan het werk. Bovendien zijn onze hersenen gemakzuchtig; ze volgen het liefst de gebaande paden en patronen. Binnen organisaties is het van belang om creativiteit te stimuleren en zo tot innovaties te kunnen komen.

Onze hersenen bestaan uit twee delen, de linker- en rechterhersenhelft, met ieder speciale eigenschappen. De linkerhersenhelft heeft betrekking op onze rationele vermogens, de rechterhersenhelft is verantwoordelijk voor een meer creatieve manier van denken. Je functioneert optimaal wanneer beide helften even goed zijn ontwikkeld en goed in contact met elkaar staan.

Film maken als teambuilding. Oefening.

Activeer je rechterhersenhelft.

Je kunt beide helften activeren door afwisselend de linker elleboog langzaam naar de rechterknie te brengen en omgekeerd, je rechter elleboog naar je linker knie. Door het overschrijden van de middellijn van het lichaam wordt de samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd.

Wil je samen met je collega’s ervaren dat je creatiever bent dan je denkt? Ga samen met dagjemaken.nl een film maken als bedrijfsuitje. Je bent welkom op het Media Park in Hilversum en wij komen met veel plezier naar elke andere denkbare locatie.

Wil je een onvergetelijk teamuitje organiseren?

Wij helpen je graag om met jouw team een printed magazine te maken.

Neem contact op